0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Adjudeni: Întâlnirea națională a vincențienilor

În zilele de 23 și 24 iulie 2016 la Adjudeni, a avut loc întâlnirea națională a vincențienilor, membrii Societății "Sfântului Vincențiu de Paul" din România, cu tema "Vincențianul - misionar al milostivirii" organizată de echipa de formare la nivel național coordonată de doamna Ana Doboș și compusă din doamna Angela Dumea, președinte al conferinței gazdă, domnul Adrian Petruț, domnul Paul Demișcă și doamna Marilena Bartic. Conferința "Coborârea Duhului Sfânt" din Adjudeni, gazda acestei întâlniri, îl are ca asistent spiritual pe părintele Toma Encuță. Invitatul întâlnirii a fost fratele Celestin Farcaș, misionar lazarist în Franța, Provincia de la Paris.

Au participat membri din toată țara de la conferințele din: Adjudeni, Bălțați, Bocșa, București, Bălan, Câmpulung Muscel, Iași, Roman, Onești, Târgu Frumos, Turț împreună cu doamna Georgeta Ciobanu, referent pentru România din partea SVP Franța, și domnul Erwin Josef Țigla, președintele internațional al Grupei Europa II (a țărilor foste comuniste), doamna Eva Peter, președinte național al Uniunii Asociațiilor vincențiene din România.

Programul de dimineață al zilei de sâmbătă s-a desfășurat la biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău și a fost deschis printr-o rugăciunea de început cu invocarea Duhului Sfânt, condusă de domnii Adrian Petruț și Paul Demișcă, apoi a urmat o sesiunea de discuții în grupuri mici în cadrul unor ateliere de lucru pe baza unor parabole: Drahma regăsită, Fiul risipitor, Bunul Păstor și Bunul Samaritean. Înțelegerea milostivirii Tatălui Ceresc descrisă în cele patru parabole a condus fiecare grup de discuții la găsirea unui cuvânt cheie: perseverența, iertarea, răbdarea și iubirea. Acestea stau la baza carismei societăți noastre trăită în practică prin înfăptuirea faptelor de milostivire.

În continuare, toți cei 63 de membrii prezenți la acest eveniment au avut ocazia de a trece prin Poarta Sfântă din biserică și apoi au participat la sfânta Liturghie concelebrată de pr. Dumitru Farcaș, pr. Pavel Chelaru și pr. Remus Ghiran din Eparhia Greco-Catolică de Maramureș. Momentul trecerii prin Poarta Sfântă a fost trăit cu o emoție puternică. După masa de prânz, activitățile au continuat la Adjudeni, mai întâi prin adresarea cuvântul de salut din partea comunității din Adjudeni, prin doamna Angela Dumea și părintele Toma Encuță, după care s-a făcut un scurt istoric al bisericii și conferinței gazdă. A urmat prezentarea a două conferințe.

Imagini din această zi precum și articolul original poate fi găsit pe [ SVP România ]

Marilena Bartic

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos