0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Traian: Vincențienii în sărbătoare: 1617-2017, 400 de ani de carismă vincențiană. Întâlnirea Familiei Vincențiene din România

În zilele de 22 și 23 aprilie 2017, persoanele care trăiesc carisma vincențiană s-au întâlnit la Traian, la Centrul "Gaudium et Spes", pentru a sărbători 400 de ani de carismă vincențiană. .

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Ziua de sâmbătă a început cu un moment de rugăciune pentru a-l implora pe Domnul să fie alături de noi de-a lungul celor doua zile de sărbătoare. Ziua a continuat cu citirea cuvântului de salut al Preasfințitului Aurel Percă.

Prezentarea grupurilor participante ne-a ajutat pe fiecare în parte să cunoaștem vincențienii din toată țara. Au fost prezenți 70 de vincențieni din: Dieceza de Iași, Timișoara, Satu Mare, Arhidieceza de București. Ne-am bucurat de prezența în mijlocul nostru a surorilor de la Satu Mare, "Maria Bambina", a preoților asistenți spirituali din Târgu Frumos, Bălțați, Turț, Adjudeni, Roman. De asemenea, am avut plăcerea de a avea în mijlocul nostru pe doamna Mary Abel, vincențian din Anglia, fiind persoana de legătura care face posibilă colaborarea dintre SVP România și vincențienii din Anglia și Tara Galilor.

Aș menționa cu multă bucurie prezența în mijlocul nostru a surorilor din congregațiile "Notre Dame de Sion" și "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe".

După introducerea am continuat programul cu prezentarea trăirii carismei vincențiene în România. Conferința Plusul adus de carisma vincențiană în Biserică, prezentată de părintele Marius Cojan, ne-a ajutat să cunoaștem influența carismei sfântului Vincențiu de Paul la dezvoltarea și ridicarea comunității locale și mai târziu a comunităților din biserica universală.

Sfânta Liturghie concelebrată ne-a ajutat să ne încărcăm spiritual. În omilia Liturghiei, părintele Sergiu Gabor a subliniat importanța ascultării cuvântului lui Dumnezeu în munca noastră de caritate.

Imagini din această zi precum și articolul original poate fi găsit pe [ Ercis.ro ]

Marilena Bartic

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos