0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Adjudeni: Întâlnirea președinților conferințelor din Uniunea Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul"

Întâlnirea națională a președinților conferințelor din Uniunea Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România s-a desfășurat în ziua de 22 iulie 2016, gazdă fiind Conferința "Coborârea Duhului Sfânt" de pe lângă Parohia Romano-Catolică "Coborârea Duhului Sfânt" din Adjudeni. Din Dieceza de Iași au participat: Ana Doboș (Iași "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"); Anton Dâscă (Bălțați "Coborârea Duhului Sfânt"); Adrian Petruț (Târgu Frumos "Sfântul Anton de Padova"); Angela Dumea (Adjudeni "Coborârea Duhului Sfânt"); Paul Demișcă (Roman "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"); Gabriel I. (Onești "Sfinții Petru și Paul"); Marilena Bartic (Iași "Sfântul Anton de Padova"). Din Arhidieceza de București au participat:Cornelia Dragoste (București "Sfânta cruce"), Geta Răchițeanu (București "Sfântul Anton de Padova"), Rodica Babiuc (Câmpulung Muscel "Sfântul Iacob"), Alexandrina Burcea (Târgoviște "Sfântul Francisc de Assisi"). Grupa a II-a a fost reprezentată de Irina Rudics (Bălan "Sfântul Ioan Nepomuk"), pr. Remus Ghiran (Turț "Maica Milostivă").

Au mai participat Eva Maria Peter, președintele național, Erwin Josef Țigla, președinte de onoare al Uniunii și coordonator din partea Societății Internaționale, Georgeta Ciobanu, referent pentru Romania, din partea Societății Internaționale. Întâlnirea a început cu rugăciunea specifică vincențienilor, urmată de mesajul de salut, prezentarea istoriei comunității catolice Adjudeni și a activităților desfășurate în conferința gazdă, prezentare făcută de Angela Dumea. Au urmat cuvintele de salut din partea oaspeților și prezentarea temei spirituale a întâlnirii "Pelerini în anul milostivirii - slujirea în Biserică", de către părintele paroh Toma Encuță.

Întâlnirea a continuat cu sfântă Liturghie concelebrată, prezent fiind și părintele greco-catolic din Parohia "Maica Milostivă" din Turț, Eparhia de Maramureș, unde activează o Conferință a Sfântului Vincențiu de Paul. Darea de seamă a activității Uniunii pentru anul 2015, făcută de doamna președintă a arătat că în România activează 31 de conferințe cu 397 de membri, iar acțiunile întreprinse sunt, în totalitate, în spirit vincențian. S-a pus accentul pe prezența la aceste reuniuni. Din 31 de conferința au fost prezente 15 conferințe. Acest lucru arată o lipsă de interes pentru aceste întâlniri. Domnul Erwin Tigla a adus în discuție rolul Uniunii Asociațiilor SSVP din România, de ce s-a format această Uniune. Cunoașterea rezultatelor și problemelor din conferință duce la dezvoltarea activității noastre și la o ajutorare mai bună a săracilor.

Doamna referent Georgeta Ciobanu ne-a prezentat "Noua metodologie de accesare a fondurilor", prin proiecte de dezvoltare, pe termen lung, pentru ca toate conferințele să devină autonome, din punct de vedere financiar. Întâlnirea a continuat cu prezentarea activităților din Conferințe, unde s-au redat problemele cu care ne confruntăm dar și activitățile frumoase pe care le avem. Doamna Ana Doboș a propus ca întâlnirile de toamnă să se țină pe zone geografice:zona de est, sud și centrul țării. Deasemenea a mai propus ca în anul 2017, anul când se sărbătoresc 400 de ani de carismă vincențiană, să avem o întâlnirea de sărbătoare. Domnul Erwin țigla a intervenit și a susținut o cumulare a celor două evenimente; a întâlnirii președinților cu întâlnirea festivă de sărbătorire a celor 400 de ani de carismă vincențiană. Aceste propuneri au fost acceptate în unanimitate. Întâlnirea s-a încheiat cu rugăciunea specifică vincențienilor.

Iubirea și slujirea aproapelui este centrul vocației unui vincențian, deci să continuăm ceea ce am început cu mare dăruire.

Imagini din această zi puteți vedea în [ albumul foto ]

Adrian Petruț

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos