0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Târgu Frumos: Chemare dublă la lucru și răsplată

Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Târgu Frumos a primit vizita PS Petru Gherghel, duminică, 24 septembrie 2017, însoțit de pr. Cristian Diac. .

Duminică, 24 septembrie 2017, în prezența, surpriză, a Preasfinției sale episcop Petru Gherghel, la slujba duminicală a comunității din Târgu Frumos, în cuvântul de învățătură s-a auzit mereu îndemnul de a lucra în via Domnului, indiferent de timpul când ne-am hotărât să-i slujim, convinși fiind că răsplata Domnului va urma nemărginitei sale iubiri, infinitei sale milostiviri, nemăsuratei sale îndurări pentru a locui în lăcașurile pregătite, în împărăția cerului, celor care au lucrat pentru mântuirea lor, dar în mod cu totul special, pentru mântuirea aproapelui sau celor aflați în situații de boală, lipsuri spirituale și material.

Citând din profetul Isaia, din prima lectură de astăzi: "Gândurile mele nu sunt gândurile voastre și căile voastre nu sunt căile mele. Cât de înălțate sunt cerurile față de pământ, la fel de înălțate sunt căile mele față de căile voastre și gândurile mele față de gândurile voastre". Preasfințitul a întărit adevărul că nimeni nu trebuie să vadă cu ochi răi faptul că Dumnezeu este bun, că aduce, că angajează și că plătește celor dintâi lucrători și celor din urmă, tot un dinar.

Psalmul responsorial ne-a adus prin reflecția Preasfinției Sale că "Domnul este îndurător și plin de dragoste, el este îndelung răbdător și plin de îndurare; Domnul este bun față de toți, el își arată dragostea față de orice făptură".

Parabola evangheliei de astăzi arată, fără contestări, că împărăția cerului, simbolul dinarului, nu are "cenzură", că toți cei care lucrează din iubire pentru Isus și aproapele său vor avea parte de răsplată veșnică. Concluzia meditație pentru fiecare dintre noi a fost să lucrăm cu dragoste, în via Domnului.

Părintele paroh, Mihail Daniel Farcaș, a mulțumit, la încheierea sfintei Liturghii, Preasfinției Sale, pentru onoarea acordată, de a întări comunitatea în a avea curajul, indiferent de vârstă, de slăbiciunile personale să se angajeze cu credință, speranță și iubire, în lucrarea Domnului.

Întâlnirea cu comunitatea, de după sfânta Liturghie, a întărit atașamentul păstorilor pentru "turmă", iconițele oferite au constituit tot atâtea angajamente, pentru a trăi Evanghelia, prin exemplul personal, zi de zi.

Imagini din această zi precum și articolul original poate fi găsit pe [ Ercis.ro ]

Adrian Petruț

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos