0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Cine seamănă cu sfântul Vincențiu de Paul...

La 27 septembrie 2017 se va încheia jubileul celor 400 ani de la revelațiile sfântului Vincențiu de Paul, cea a abandonării spirituale și materiale a săracului (Folleville și, respectiv, Chatillon, Franța). Anul 1617 este anul nașterii carismei vincențiene, moștenire a cărei actualitate transformă și astăzi mentalități și creează variate opere caritative. .

Pentru a trăi, cu adevărat, în spiritul sfântului Vincențiu de Paul, am adunat câteva dintre cuvintele sale, care ne vor face și pe fiecare dintre noi să descoperim adevăratul chip al săracului, care este "stăpân și domn" și să exercităm consecvent, generozitatea și compasiunea, pentru binele aproapelui.

"Iubirea este inventivă la infinit".

"Simplitatea .... o numesc evanghelia mea".

"Să înfăptuim lucrarea lui Dumnezeu și el o va înfăptui pe a noastră".

"De ce a privit Dumnezeu la Sfânta Fecioară? O spune chiar ea - umilința mea".

"Să ne încredințăm îndrumării Sfintei Fecioare, să luăm hotărârea de a ne dărui Fiului său și ei, fără rețineri... ca ea să fie călăuza noastră".

"Dacă o rugăm pe Maica Domnului și o luăm de patroană... inevitabil totul va merge spre bine".

"Dați-mi un om al rugăciunii, el va fi capabil de orice".

"Slujindu-i pe săraci, îl slujim pe Isus Cristos. O, fiicele mele, cât este de adevărat! Voi îl slujiți pe Isus Cristos în persoana săracilor. Și aceasta este tot atât de adevărat pe cât este de adevărat că ne aflăm aici. O soră se va duce de zece ori la bolnavi și de zece ori pe zi îl va găsi pe Dumnezeu... Mergeți la bieții ocnași în lanțuri, îl veți găsi acolo pe Dumnezeu; slujiți acești copilași, îl veți găsi pe Dumnezeu; mergeți în case sărace, acolo îl găsiți pe Dumnezeu".

"...Să știți că, dacă întrerupeți rugăciunea și sfânta Liturghie pentru slujirea săracilor, nu veți pierde nimic, deoarece a-i sluji pe săraci înseamnă a-l vizita pe Dumnezeu; trebuie să-l contemplăm pe Dumnezeu în persoana lor".

"Nu este de ajuns să-l iubesc pe Dumnezeu, dacă aproapele meu nu îl iubește. Trebuie să-mi iubesc aproapele ca pe chipul lui Dumnezeu și obiectul iubirii sale".

"Cum să fii creștin și să-l vezi pe fratele tău îndurerat fără să plângi cu el, fără să fii bolnav împreună cu el! Ar însemna să nu ai milă și că ești creștin doar cu numele; înseamnă că ești lipsit de omenie".

"Unui flămând să i se dea de mâncare, apoi să i se dea o unealtă de lucru, apoi nimic.... Astfel ajutoarele nu vor fi decât pentru cei care nu pot să muncească"

"Slujirea săracilor trebuie preferată înainte de orice. Nu trebuie lăsată pe mai târziu".

"Să alergăm pentru nevoile săracului ca la stingerea focului".

"Să-l iubim pe Dumnezeu, fraților, să-l iubim pe Dumnezeu, dar pe socoteala brațelor noastre, cu sudoarea fețelor noastre. Căci foarte adeseori atâtea acte de iubire a lui Dumnezeu, de complezență, de bunăvoința și alte asemenea gesturi de afecțiune și practici interioare ale unei inimi duioase, deși foarte bune și de dorit, sunt totuși foarte suspecte atunci când nu ajungem să practicăm iubirea efectivă".

... va putea spune:

"Caritas Cristi urgent nos -
Iubirea lui Cristos nu ne dă răgaz".

Imagini din această zi precum și articolul original poate fi găsit pe [ Ercis.ro ]

Adrian Petruț

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos