0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Târgu Frumos: Prima sfântă Împărtășanie în Parohia "Sfântul Anton de Padova"

Cu sufletul plin de bucurie spirituală și cu emoții puternice, cinci copii: Vlad, Cristina, Robert, Emanuel, Ludovic, din comunitatea Târgu Frumos, duminică, 5 iunie 2016, au primit pentru prima oară, pe Domnul Dumnezeul nostru Isus Cristos, sub speciile euharistice de pâine și de vin.

În timpul pregătirii, cu părintele paroh Mihail Daniel Farcaș aproape un an de zile, copiii au învățat să-l cunoască mai bine pe Isus Cristos și să învețe adevărurile ce stau la baza credinței noastre, arătând interes și zel, pentru a fi cât mai bine pregătiți pentru primirea sacramentelor Pocăinței și a Euharistiei. Copiii au făcut prima Spovadă din viața lor, sâmbătă, 4 iunie.

Sărbătoarea a debutat cu procesiunea spre sfântul altar, copii cântând, împreună cu toată comunitatea, frumoasele versuri: "Lăsați-ne să mergem cu toții la Isus, / căci vrem cu dor nespus, / să ne oferim în dar, / la sfântul altar." / "Lăsați pe copii să vină la mine! / Așa îi îndemn eu din sfântul altar, / lăsați-i să guste din mana cerească, / să bea din izvorul cerescului har"

Părintele paroh, în cadrul predicii, i-a încurajat și îndemnat pe copii, ca acest sacrament, al Euharistiei, dar al milostivirii divine, să fie primit în sufletele lor cât mai des. Imediat după predică, a urmat reînnoirea, de către copii, purtând lumânări aprinse în mâini, a făgăduințelor de la Botez . Copiii au participat cu emoții mari la sărbătoarea lor prin citirea lecturilor, a rugăciunii credincioșilor, prin oferirea darurilor, specifice, însoțite de explicații, pentru fiecare dar în parte.

La împărtășanie pe refrenul cântecului "Sunt copil, Isuse": "Numai ție vreau, inima să-ți dau, / lângă tine, o Isuse, pururea să stau. / Tu să mă-nsoțești, să mă ocrotești / să mă întărești, în primejdii și ispite să mă ocrotești". Sărbătoriții împreună cu părinții au primit prima lor sfântă Împărtășanie. În finalul sărbătorii, un copil a adus cuvinte de mulțumire lui Dumnezeu, părinților, nașilor de Botez părintelui paroh și comunității.

La finalul sfintei Liturghii, părintele paroh a oferit fiecărui copil o amintire, pentru a nu uita de promisiunile pe care le-a luat în această zi, asigurându-i de rugăciunea întregii comunități. La sfârșitul celebrării, s-a cântat din toata inima: "Isuse Cristoase, Păstor minunat, / Condu-ne pe toți la un bun pășunat. / Hrăniți cu a ta pâine, prin tine viețuim; / Rămâi în noi, Isuse, cu tine să trăim". Sărbătoarea a continuat cu o întâlnire împreună cu părinții, nașii și rudele, iar copiilor li s-a pregătit o mică surpriză, de către părintele paroh. Însuși Isus a spus: "Lăsați pe copii să vină la mine, pentru că a lor este împărăția cerurilor" (Mt 19,14).

Imagini din această zi puteți vedea în [ albumul foto ]

Adrian Petruț

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos