0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Pelerinajul descoperirii locurilor vincențiene - împreună cu Preasfânta Fecioară Maria, pe urmele sfântului Vincențiu

Anul 1617 a fost pentru sfântul Vincențiu de Paul un an decisiv, când totul s-a schimbat în viața lui, un an al convertirii. Acest an a fost marcat de două evenimente esențiale: descoperirea sărăciei spirituale, la 25 ianuarie, la Gannes-Folleville și descoperirea sărăciei materiale, la 20 august, la Chatillon. .

Pentru a fi mai aproape de sfântul Vincențiu și pentru a trăi mai intens aniversarea a 400 de ani de carismă vincențiană, un grup de vincențieni din Dieceza de Iași (Adjudeni, Iași, Onești, Roman, Târgu Frumos) a făcut un pelerinaj în Franța, la Chatillon și la Paris, în două serii: 11-19 iulie și 12-25 august 2017.

Propunerea organizării acestui pelerinaj a venit în urmă cu un an, la întâlnirea națională a vincențienilor de la Adjudeni, de la fratele lazarist Celestin Farcaș. Colaborarea foarte bună cu fratele lazarist, un fiu al Diecezei de Iași (fiind originar din Fărăoani, Bacău), împreună cu dorința noastră de a vedea pe viu locurile unde a avut loc convertirea sfântului Vincențiu, au dus la realizarea acestui pelerinaj, care a început vizitând-o pe Preasfânta Fecioară Maria la sanctuarul "Notre Dame de Valfleury", sanctuar lazarist, unde activează fratele Celestin. Descoperirea locului, a istoriei lui și a oamenilor de aici ne-au ajutat să intrăm în atmosfera unui pelerinaj autentic.

Îndrumați de fratele Celestin, ne-am continuat, apoi, vizita la Lyon, pe urmele fericitului Frederic Ozanam, fondatorul Societății "Sfântul Vincențiu de Paul". Preasfânta Fecioară ne-a chemat din nou la ea și am vizitat-o la catedrala din oraș. Emoțiile au fost puternice, bucuria descoperirii locurilor pe unde a călcat fericitul Frederic Ozanam a fost mare. Am continuat cu vizita la Chatillon, localitate aflată în sărbătoare, iar atmosfera aniversării a 400 de ani de carismă vincențiană ne-a cuprins și pe noi.

Participarea la festivitățile de sărbătoare - spectacolul de teatru (realizat cu ajutorul a 300 de actori, în aer liber), la sfânta Liturghie din 20 august, vizitarea casei sfântului Vincențiu, a locului unde a avut loc convertirea lui, ne-a umplut inimile de emoții. Un punct al pelerinajului a fost și întâlnirea cu sfântul Ioan Maria Vianney, la Ars, petrecând un timp deosebit, în care ne-am apropiat sufletește, prin rugăciune, de preoții noștri, iar Taize-ul, locul de rugăciune și întâlnire al tinerilor, ni s-a arătat cu toată tinerețea, cunoașterea lui marcându-ne pe fiecare în parte.

Imagini din această zi precum și articolul original poate fi găsit pe [ Ercis.ro ]

Ana Doboș

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos