0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Primitia primului preot al comunitatii

Comunitatea catolica din Târgu Frumos a participat cu bucurie si însufletire spirituala, duminica, 10 august 2014, la celebrarea primei sfintei Liturghii în biserica parohiala "Sfântul Anton de Padova" de catre fratele preot Sergiu Catalin Farcas OFMConv., membru al Provinciei franciscane "Sfântul Iosif" din România.

Întâmpinat de parinti, traditional cu pâine si sare, de parintele paroh Mihail Daniel Farcas, care i-a daruit un crucifix, de catre fratii preoti colegi, de catre fostul paroh de Târgu Frumos, pr. Iulian-Eugen Kropp, si de foarte multi credinciosi, parintele Sergiu, vizibil emotionat, a binecuvântat pe toti cei prezenti, cu semnul crucii si apa sfintita.

Pr. Sergiu Catalin Farcas s-a nascut la 10 ianuarie 1986 la Târgu Frumos. A facut profesiunea simpla la 9 septembrie 2007 si profesiunea solemna la 10 septembrie 2011. A fost hirotonit diacon la 4 octombrie 2012, apoi a fost hirotonit preot la 11 ianuarie 2014, prin impunerea mâinilor PS Pietro Maria Fragnelli, în bazilica "Adormirea Maicii Domnului" din Alcamo (Sicilia, Italia).

Procesiunea, incepând cu crucea, ministrantii, preotii concelebranti, parintele primitiant a intrat in biserica unde corul intona cântecul "Esti preot pe vecie", care, prin versurile sale, i-a amintit parintelui Sergiu ca a fost chemat de Domnul si este trimisul lui, "sa-ntoarca la pocainta pe omul pacatos".

Salutul parintelui paroh Daniel, adresat noului preot sfintit cât si tuturor celor prezenti, a îndemnat la participarea intensa la sfânta jertfa a Liturghiei, jertfa de multumire adresata milostivului Dumnezeu pentru harul preotiei. Psalmul responsorial "Mergând în lume, Doamne", a amintit ca preotul duce pretutindeni vestea cea buna. Parintele Francisc Chervase, în cuvântul de învatatura, a comparat viata de preotie cu un trandafir, floare frumoasa cu miros de nedescris, dar si cu spini în care te poti întepa, continuând cu cuvinte de îmbarbatare si de împliniri în plan spiritual.

Întreaga sfânta Liturghie, prezidata de parintele Sergiu, a aratat ca este un preot evlavios si vrednic, pentru slujirea lui Cristos.

La finalul sfintei Liturghii, doi tineri din comunitate au adresat câteva cuvinte preotului primitiant:
"Azi e mare sarbatoare,
În al nostru mic oras.
Domnul sfânt, cerescul Tata,
Ne trimite un pastoras.

Acum, când un mandat ati început
Noi va sustinem toti, cu mic, cu mare.
Cu maiestrie si rabdare sa modelati în lut
Chipul lui Cristos Isus".

În discursul de final, parintele Sergiu a multumit parintilor, rudelor, parintelui paroh, celorlalti preoti formatori si colegi, binefacatorilor, corului si tuturor celor prezenti, îndemnând la rugaciuni pentru el, pentru împlinirea vietii sale preotesti. În timpul intonari cântecului "La multi ani", doua tinere i-au înmânat parintele Sergiu un cadou din partea comunitatii si un buchet de flori. La sfârsitul sfintei Liturghii, credinciosi au primit binecuvântarea de preot nou sfintit.

Procesiunea s-a retras în intonarea cântecului "Preot în veac, preot în veac", care a amintit:

"Preot în veac esti tu, preot în veac
În suflet ai primit un dar nespus
Acum esti alt Isus parintelui supus
Preot în veac esti tu, preot în veac".

Dupa sfânta Liturghie a urmat o agapa frateasca, unde noul preot sfintit a primit felicitari, urari de pace si bine si multe flori.

Imagini din această zi puteți vedea în [ albumul foto ]

Adrian Petrut

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos