0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Alcamo (Italia): Sergiu Catalin FARCAȘ, sfintit Preot

În bazilica "Adormirea Maicii Domnului" din Alcamo (Sicilia, Italia), în ziua de 11 ianuarie 2014, au fost hirotoniti patru preoti: trei pentru Dieceza de Trapani si fratele Sergiu Catalin FARCAȘ pentru Provincia "Sfântul Iosif" din România. Cei patru au fost hirotoniti prin impunerea mâinilor PS Pietro Maria Fragnelli.

“La Liturghie, pe lânga episcopul consacrator, au participat fratele Giambattista Spoto, ministrul provincial din Sicilia, pr. Daniel Romila, secretar provincial al Provinciei "Sfântul Iosif" din România, delegat al pr. Emilian Catalin, ministrul provincial al aceleiasi provincii, rectorul si profesorii seminarului din Trapani, circa 100 de preoti si 14 diaconi permanenti, persoane consacrate, parinti si rude ale candidatilor, precum si foarte multi credinciosi. La începutul Liturghiei, PS Pietro Maria Fragnelli i-a salutat pe cei prezenti si pe candidatii la Preotie. "Este solemnitatea Botezul Domnului, dragi candidati la preotie: astazi vocea poporului raspunde ca ati fost gasiti vrednici pentru slujirea lui Isus la altarele din bisericile noastre".

Dupa proclamarea Evangheliei, candidatii au raspuns prezent la auzirea numelui si au facut un pas în fata. Apoi au fost citite relatiile despre candidatii la sfânta preotie.".

Dupa predica, diaconii au declarat înaintea poporului ca vor sa-si asume misiunea Preotiei si au promis ascultare si respect episcopilor si superiorilor lor. Am îngenuncheat cu totii si s-a cântat Litania tuturor sfintilor. Au urmat impunerea mâinilor si rugaciunea de consacrare.

Un gest semnificativ, în cadrul ritului de sfintire, a fost impunerea mâinilor din partea cetei de prezbiteri. Cei hirotoniti au îmbracat apoi hainele preotesti daruite cadou de episcop. Fratele Sergiu Farcas a fost ajutat sa îmbrace ornatul de doi frati ai provinciei române: pr. Andrei Ficau si pr. Francisc Ghervase. A urmat ungerea mâinilor cu sfânta crisma. Le-au fost înmânate pâinea si vinul si au primit sarutul pacii. Apoi toti preotii prezenti s-au bucurat sa felicite neo-levitii printr-o îmbratisare si sarutarea palmelor celor patru preoti. Neo-levitii au urcat în altar si, alaturi de episcop si de ceilalti preoti, au celebrat prima lor Liturghie.

Dupa sfânta Liturghie parintii, rudele, prietenii, cunoscutii i-au felicitat, au stat lânga ei si cu bucurie le-au oferit flori si au facut fotografii. A urmat agapa frateasca în încaperea "chiostro" a conventului "Sfântul Francisc", convent unde parintele Sergiu Farcas este "de familie".

“”

Imagini din această zi puteți vedea în [ albumul foto ]

Fr. Daniel Romila

Articol preluat de pe http://ofmconv.ro/

“”

“Pr. Sergiu Catalin Farcas s-a nascut la 10 ianuarie 1986, aici la Târgu Frumos. A facut profesiunea simpla la 9 septembrie 2007 si profesiunea solemna la 10 septembrie 2011. A fost hirotonit diacon la 4 octombrie 2012, apoi a fost hirotonit preot la 11 ianuarie 2014. Are licenta în teologie. In prezent activeaza ca vicar la Alcamo, Italia.”

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos