0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Reșița: Întâlnire națională vincențiană

În bucuria Învierii Domnului nostru Isus Cristos, care ne-a garantat că toți cei care merg pe calea arătată de el vor fi primiți la destinația veșnic fericită, președinții și reprezentanți din Uniunea Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România, din aproape toate cele 32 conferințe ale uniunii, s-au reunit în zilele de 20 și 21 aprilie 2012, la Reșița (la Conferința "Maria Zăpezii"), pentru întâlnirea anuală și alegerea unui nou președinte național al uniunii.

Din Dieceza de Iași au participat: Ana Doboș (președintă, Conferința "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" Iași), Petre Horlescu (președinte, Conferința "Sfântul Anton de Padova" Iași), Anton Dâscă, (președinte, Conferința "Coborârea Duhului Sfânt" Bălțați), Adrian Petruț (președinte Conferința "Sfântul Anton de Padova" Târgu Frumos), doamna Ghiuzan (reprezentantă, Conferința "Coborârea Duhului Sfânt" Adjudeni), Petru Rediu (președinte, Conferința "Fericitul Ieremia Valahul" Tomești), doamna Horodincă (reprezentantă, Conferința "Sfântul Iosif" Onești). Din partea Confederației Internaționale a Societății "Vincențiu de Paul", a participat Erwin Josef Țigla, președinte de onoare al Uniunii din România și coordonator al Grupei Europa Centru-Est, care a și condus alegerile.

Întâlnirea a debutat vineri, 20 aprilie, cu participarea la sfânta Liturghie, în biserica "Maria Zăpezii", concelebrată de pr. paroh Jozef Csaba Pal, pr. Virgil Fechetă, îndrumător spiritual al uniunii, și pr. Pavel Chelaru, îndrumător spiritual al Conferinței "Sfântul Tereza a Pruncului Isus" Roman. La predică, pr. Virgil ne-a prezentat importanța misiunii vincențienilor, cea a iubirii ce trebuie să o manifestăm față de alții și să fim exemplu de trăire a credinței, pentru aproapele nostru în locul în care trăim: la muncă, în familie sau acolo unde ne aflăm. Inaugurarea festivă a lucrărilor întâlnirii s-a făcut la Centrul Social "Frederic Ozanam", rod al activității cu copii a membrilor Conferinței "Maria Zăpezii" din Reșița, care își serbează anul acesta 20 de ani de la înființare. Darea de seamă a activității uniunii, pentru anul 2011, prezentată de președintele uniunii, prof. Eva Maria Peter, a arătat printre altele și actualitatea cuvintelor fericitului Frederic Ozanam, unul din întemeiorii, în spiritul sfântului Vincențiu de Paul, a conferințelor actuale: "Problema care frământă lumea de astăzi este una socială. Este vorba de lupta dintre cei care nu au nimic și cei care au prea mult. Este o ciocnire violentă între abundență și sărăcie care face să se cutremure pământul de sub picioarele noastre. Datoria noastră de creștini este aceea de a ne arunca între aceste două tabere pentru a realiza prin iubire ceea ce dreptatea singură nu poate înfăptui" (Frederic Ozanam, 1838).

Sâmbătă, 21 aprilie 2012, lucrările întâlnirii au început cu sfânta Liturghie concelebrată, urmată de recitare sfântului Rozariu de către vincențienii prezenți, în limbile română, maghiară și germană. A urmat alegerea, pentru un nou mandat de președinte național al uniunii, a prof. Eva Maria Peter. Lucrările au continuat cu prezentarea activităților curente din conferințele prezente la întâlnire și a proiectelor anului 2012 . Concluziile finale ale întâlnirii au arătat că suntem vincențieni, ca să dăm mărturie despre Isus prezent în cei săraci și marginalizați așa cum spunea și sfântul Vincențiu de Paul: "Strălucirea carității voastre să fie o lumină strălucitoare a credinței în fapte".

Imagini din această zi puteți vedea în [ albumul foto ]

Petruț Adrian

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos