0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Sfântul Vincentiu de Paul – Iubirea este inventiva la infinit

Sub aceasta expresie, a gândirii Sfântului Vincentiu de Paul, care trezeau constiintele celor înstariti din sec. XVII, îsi atinge scopul si impresioneaza inteligenta si inima contemporanilor nostri, un grup de sapte membri vincentieni, fii spirituali ai Sfântul Vincentiu de Paul, din Conferintele Sfântului Vincentiu de Paul din Iasi, Baltati, Tg.Frumos, Adjudeni si Onesti au participat la Sesiunea de formare vincentiana, tinuta în perioada 3 – 17.07.2011, la Berceau, Franta, locul natal al Sfântului Vincentiu de Paul.

Fascinati de mesajul sau: detasare integrala, daruire totala de sine celorlanti, am început descoperirea actualitatii Sfântului Vincentiu, la Paris, în capela, unde se odihneste într-o racla asezata sus, la care se ajunge mergând pe o scara dubla împodobita cu statuete. În capela mormântului Fericitului Frederic Ozanam, ne-am recules si am adus un omagiu aceluia care, împreuna cu sase prieteni, a înfiintat, în 1833, Prima Conferinta de Caritate.

Ajungând, la Berceau, locul copilariei Sfântului Vincentiu de Paul, am aprofundat spiritualitatea vincentiana si metodologia actiunii sale în conferinte si ateliere zilnice, despre viata Sfântului Vincentiu de Paul, a Sfintei Luiza de Marillac, a Fericitului Frederic Ozanam, împreuna cu animatorii sesiunii, si anume cu preoti lazaristi Andrei Cristinel si Ioan Rus, sora Magdalena, Fiica a Caritatii, fratele lazarist Farcas Celestin.

În casa "Ranquines", locul nasterii, am constatat ca exista sfinti care nu îmbatrânesc. Sfântul Vincentiu de Paul este unul dintre acestia: cuvintele, faptele sunt tot atâtea "semin?e" ce strabat secolele si fac sa rodeasca spatiul, pastrându-si pentru fiecare epoca arzatoarea lor actualitate. Coplesiti de cele vazute si învatate, am decis împreuna, ca sa urmam, cu mai multa ardoare, cuvintele Sfântului Vincentiu de Paul "Sa-L iubim pe Dumnezeu, fratilor, sa-L iubim pe Dumnezeu, dar pe socoteala bratelor noasre, cu sudoarea fetelor noastre".

Mulțumirile noastre din inima, Lazaristilor Provinciei Toulouse.

Petruț Adrian

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos