0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Ziua tineretului. Butea 2011

In ziua de 1 mai, tinerii din Dieceza de Iasi au luat parte la sarbatoarea tinerilor care s-a desfasurat anul acesta in parohia "Sfanta Treime" din Butea, judetul Iasi.

Alaturi de cei aproximativ 3.200 de tineri veniti din 100 de parohii, au participat si tinerii din Parohia Romano-Catolica "Sf. Anton de Padova" din Tg. Frumos. Tema propusa tinerilor anul acesta a fost "Inradacinati si intemeiati în Cristos, tari în credinta!" (cf. Col 2, 7)”

In timpul sfintei liturghii ce a avut loc la ora 11.30, pe un ecran amplasat in curtea bisericii, am putut urmari atat imagini din timpul celebrarii liturgice de la Butea, cat si din Piata San Pietro, unde, chiar in acele momente, Papa Ioan Paul al II-lea era numit Fericit de catre actualul Papa, Benedict al XVI-lea. Astfel, inimile noastre, ale tinerilor prezenti la Butea, au batut la unison cu inimile celor aflati la Roma in acele momente.

La sfarsitul sfintei liturghii, PS Petru Gherghel a anuntat ca urmatoarea intalnire a tinerilor va avea loc in Iasi, la Parohia "Adormirea Maicii Domnului". Aceasta intalnire va fi una speciala deoarece va fi o intalnire la nivel national si nu doar una la nivel diecezan ca pana in acest an. Dupa sfanta Liturghie, am putut asista la momente artistice pregatite de tinerii din diferite parohii. Ii multumim lui Dumnezeu pentru aceasta zi frumoasa, dar le multumim si localnicilor din comuna Butea pentru ospitalitatea si caldura cu care ne-au primit.

Tincu Anca

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos