0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Administrarea sfântului Mir

În Parohia Târgu Frumos, 21 de copii au primit sacramentul sfântului Mir, duminică, 3 octombrie 2010, din mâinile PS Petru Gherghel, episcop de Iași. Acest sacrament împreună cu Botezul și Euharistia formează ansamblul "sacramentelor inițierii creștine", a căror unitate trebuie păstrată.

În jurul orei 11.40, episcopul de Iași a fost întâmpinat în fața bisericii de preotul Fabian Doboș, parohul comunității, de primarul orașului, precum și de un număr mare de credincioși. Copiii erau dornici să se umple de Duhul Sfânt; să primească ungerea care-i consacra printre cei maturi în credință. Aceștia i-au cântat Preasfințitului cu multă bucurie.

Apoi, credincioșii au pornit în procesiune, după care a început sfânta Liturghie. Alături de episcop au concelebrat nouă preoți. În biserică s-a așternut o atmosferă specială; toate inimile au fost alături de Dumnezeu. Se poate spune ca am trăit încă o zi de Rusalii, datorită coborârii Duhului Sfânt. Se citea emoția și implicarea sufletească în ochii tuturor.

În cadrul predicii, PS Petru Gherghel a subliniat importanța sacramentului Confirmațiunii și a Duhului Sfânt în viața credincioșilor. Episcopul a purtat un dialog cu tinerii candidați la sfântul Mir. Răspunsurile date de copii i-au entuziasmat pe cei prezenți, iar Preasfințitul a apreciat pregătirea lor.

Rugăciunea credincioșilor, recitată de copii, a scos în evidență voința tuturor pentru a trăi o viață creștină puternică, iar oferirea darurilor a fost un moment de reflecție. Tinerii au devenit prin semnul ungerii, care imprimă pecetea spirituală, adevărați luptători pentru apărarea credinței.

După sfânta Liturghie, atât părintele paroh cât și cei nou-miruiți i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru darul primit prin sacramentul Mirului. A fost o zi deosebită, o adevărată zi de binecuvântare cerească.

Imagini din această zi puteți vedea în [ albumul foto ]

Claudia Lepădatu

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos