0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Întâlnire vicențiană națională

Ziua de sâmbătă, 24 octombrie 2009, a însemnat pentru comunitatea din Târgu Frumos, județul Iași, bucuria celebrării a două momente de har și de binecuvântare: organizarea de către Conferința "Sf. Anton de Padova" a întâlnirii de toamnă a președinților conferințelor grupei I, din cadrul Uniunii Asociaților Caritative "Sf. Vincențiu de Paul" din România, și așezarea statuii sfințite a sfintei Fecioare Maria de la Lourdes în noua grotă amenajată lângă biserica parohială. Cele două momente au fost binecuvântate de prezența PS Petru Gherghel.

Programul întâlnirii celor 15 președinți ai conferințelor sau a delegaților acestora a fost coordonat de prof. Eva Maria Peter, președintele național al Uniunii Asociaților Caritative "Sf. Vincențiu de Paul" din România. Au participat conferințele din Arhidieceza de București (București-5, Târgoviște, Câmpulung Muscel, Drobeta-Turnu Severin) și din Dieceza de Iași (Iași-2, Tomești, Bălțați, Adjudeni, Târgu Frumos, Onești).

După rugăciunea de dimineața și recitarea Laudelor, lucrările întâlnirii au continuat cu două scurte considerații, prima prezentă de pr. paroh Iulian-Eugen Kropp, privind figura Mons. Vladimir Ghika (1873-1954), preot al lui Cristos și apostol al carității, exemplu de slujire pentru "Anul Sfintei Preoții".

A doua considerați, prilejuită de comemorarea anului jubiliar vincențian - aniversarea a 350 de ani (1660-2010) de la moartea fondatorilor familiilor vincențiene -, având titlu "Să ne amintim de sf. Vincențiu de Paul și de sf. Louise de Marillac, doi mari profeți ai carității", a fost prezentată de Adrian Petruț. Prezentarea temei a arătat provocările timpului prezent, pentru familia vincențiană, având în vedere că lumea de azi a dat naștere la noi forme de sărăcie, noi figuri ale săracilor.

A urmat apoi deschiderea lucrărilor întâlnirii cu prezentările de activitate a fiecărei conferințe pe anul 2009 și a proiectelor pentru anul jubiliar 2010. Prof. Eva Maria Peter, președintele Uniuni Asociațiilor Caritative "Sf. Vincențiu de Paul", a prezentat Proiectul "Mobilitate europeană", referindu-se la schimbul de experiență cu alte conferințe din Europa.

Participarea Preasfințitului Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iași, a constituit un moment de bucurie atât pentru participanții la întâlnire, cât și pentru comunitate. Liturghia solemnă a adunat la masa altarului, alături de Preasfințitul Petru, o parte a îndrumătorilor spirituali ai conferințelor.

Cuvintele Preasfințitului au întărit speranța noastră că slujirea vincențiană este un dar pentru Biserică și pentru lume, după exemplul sfântului Vicențiu de Paul. Vincențienii au animat întreaga Liturghie prin cântările special alese pentru acest moment, prin citirea lecturilor și prezentarea darurilor.

Fiindcă luna octombrie este o lună mariană, după sfânta Liturghie a urmat sfințirea noii grote și a statuii sfintei Fecioare Maria de la Lourdes. Din inițiativa părintelui paroh Iulian Kropp, grota se află amenajată în curtea Bisericii și va fi loc un de reculegere pentru toți aceia care o cinstesc pe preacurata Fecioară Maria.

Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frățească, iar pentru doritori s-a organizat o interesantă excursie culturală în zona arheologică a Cucutenilor.

Imagini din această zi puteți vedea în [ albumul foto ]

Adrian Petruț

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos