0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Campus vincențian pentru copii la Slănic Moldova

Inspirați de spiritualitatea sfântului Vincențiu de Paul și ajutați financiar de membrii SVP din Anglia și Țara Galilor, Conferința "Sf. Anton de Padova" din Tg. Frumos, împreună cu Conferința "Coborârea Duhului Sfânt" din Adjudeni au organizat un campus, la Casa de odihnă "Sfânta Maria" din Slănic Moldova, pentru 30 de copii și tineri, din cele două parohii, în perioada 7-12 iulie 2008. Tema campusului a fost: "Isus ne învață în parabole - Parabolele milostivirii".

Catehezele și reflecțiile, desfășurate în prima parte a zilelor, la parabola samariteanului milostiv și parabola tatălui milostiv (fiului risipitor) au concluzionat că ele se adresează tuturor, fără excepții: copiilor, tinerilor, adulților și au descoperit bogăția și adâncimea sensurilor cuvintelor lui Isus, cuvinte care modelează sufletul creștinului.

Pentru a fi adevărați creștini trebuie să știm că pentru Dumnezeu cuvintele și promisiunile contează puțin dacă nu sunt urmate de fapte.

Programul a fost completat cu jocuri, concursuri, plimbări prin stațiune și drumeții montane. Zilnic, prin participarea la sfânta Liturghie, ne-am apropiat cu venerație și recunoștință de Isus, prietenul copiilor. În trecere prin orașul Onești, am devenit pelerini la Sanctuarul diecezan "Fericitul Ieremia" invocând mijlocirea fericitului, pentru reușita la învățătură și în viață, în fața sfintelor moaște, depuse în cripta sanctuarului.

Bucuria fiecărei zile și la final a părinților a fost mulțumirea pentru toți binefăcătorii noștri. Coordonatorii și animatorii campusului au fost doamnele Silvica Ghiuzan, Monica Giurgilă, Mihaela Baciu, Agata Lucaci.

Doamne Isuse, Domnul nostru, binevoiește a da harul tău binefăcătorilor conferințelor noastre pentru ca ei să primească înapoi însutit, precum tu ai promis.

Societatea "Sfântul Vincențiu de Paul" (SVP) din România este o comunitate creștină răspândită în toată lumea, formată din laici, maturi și tineri, numiți și vincențieni. Vocația membrilor Societății este de a-l urma pe Cristos prin slujirea celor în nevoi și în felul acesta să dea mărturie de mila și dragostea lui eliberatoare.

Adrian Petruț

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos