0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

Vizita pastorală a PS Petru Gherghel

Parohia "Sf. Anton de Padova" din Târgu Frumos a primit vizita canonică a PS Petru Gherghel, la 8 și 9 decembrie 2007.

Continuând seria vizitelor canonice întreprinse de PS Petru Gherghel în parohiile din Dieceza de Iași, la 8 decembrie 2007, în sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri, episcopul Petru Gherghel a început vizita canonică în Parohia Târgu Frumos, județul Iași.

Preasfințitul Gherghel a fost întâmpinat sâmbătă seara de toți cei adunați în fața bisericii parohiale: părintele paroh, domnul primar al orașului, membrii comitetului bisericesc și mai mulți credincioși (tineri, copii și vârstnici).

Parohia "Sf. Anton de Padova" din Târgu Frumos este o parohie tânără, înființată în anul 1991. Imediat s-a început construcția bisericii, dar lucrările de construire a noii biserici, în stil modern, au continuat până în anul 2005, când a fost sfințită. Parohia are în prezent circa 75 de familii înscrise, însumând aproape 250 de credincioși, dar mulți sunt plecați în occident la lucru, de aceea cei rămași acasă sunt mult mai puțini.

După cuvântul de salut a urmat un moment de rugăciune și proclamarea pericopei evanghelice despre îndemnul adresat de Isus ucenicilor de a înainta în larg, îndemn pe care l-a adresat și Preasfințitul tuturor celor prezenți, amintind de împlinirea a trei ani de la încheierea Sinodului diecezan.

A urmat recitarea rugăciunii Rozariului condusă de PS Petru Gherghel, care ne-a invitat să medităm misterele de slavă oferind intenția decadelor pentru binele Bisericii universale și al comunității parohiale. Sfânta Liturghie a sărbătorii Neprihănitei Zămisliri a fost celebrată de pr. Iulian Eugen Kropp, parohul comunității, în timp Preasfințitul Petru Gherghel și preoții care l-au însoțit, pr. Lucian Păuleț, cancellarius și pr. Isidor Mocanu, poenitentiarus magnus, au stat la dispoziția credincioșilor care au dorit să se spovedească. După sfânta Liturghie s-a aprins cea de-a doua lumânare de la coroana de Advent și s-a intonat "Îngerul Domnului".

Duminică, la ora 10.00, s-a celebrat sfânta Liturghie pontificală, care a cuprins și sfințirea noilor uși de la biserică (poarta - semn al lui Cristos, ce duce la mântuire), mai frumoase și mai trainice, care după această vizită pastorală să înnoiască comunitatea înfrumusețată de fapte frumoase și rezistente în fața diferitelor atracții ale lumii. La predică, Preasfințitul, pornind de la sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri, ne-a arătat-o pe Preacurata, care s-a lăsat călăuzită de harul divin, a răspuns chemării lui Dumnezeu, apoi, conform evangheliei duminicii, ne-a prezentat chemarea lui Ioan Botezătorul la convertire, la îndreptarea vieții spre Cristos care vine să aducă speranța mântuirii.

După sfânta Liturghie, episcopul s-a întâlnit mai întâi cu copii și tinerii, provocându-i să descopere în biserică semnele prezenței lui Dumnezeu, în tabernacol și în Sfânta Scriptură, mereu prezente în fața ochilor noștri, pe care apoi să le transmită și să le trăiască în familii, în acest an dedicat Sfintei Scripturi și familiei. Apoi a avut loc și întâlnirea cu comitetul parohial.

A urmat sfânta Liturghie de seară celebrată de pr. Isidor Mocanu, care ne-a redescoperit că timpul Adventului este străjuit de cei doi mari profeți ai Vechiului Testament: Isaia și Ioan Botezătorul.

Vizita pastorală s-a încheiat cu adorația euharistică, la care cu toții am oferit intenții personale pentru Biserică, pentru păstorii sufletești, pentru familii, pentru cei de acasă și pentru cei de departe. După binecuvântarea euharistică a urmat sfințirea unei statui a Maicii Domnului de la Lourdes, care va fi pusă în viitoarea grotă de lângă biserică, în anul jubiliar care celebrează 150 de ani de la aparițiile Maicii Preacurate la Lourdes. Apoi în fața statuii nou-sfințite au urmat rugăciuni pentru obținerea beatificării episcopului martir Anton Durcovici, fiind ajunul aniversării morții sale eroice. De asemenea s-a înălțat o rugăciune și pentru a implora haruri prin mijlocirea servitorului lui Dumnezeu, papa Ioan Paul al II-lea. În cele din urmă, comunitatea a fost încurajată "să înainteze în larg", având un mare mijlocitor în patronul bisericii parohiale, Sf. Anton de Padova, iar la final am primit binecuvântarea solemnă, ce oferă indulgență plenară datorită vizitei canonice a episcopului.

Imagini din această zi puteți vedea în [ albumul foto ]

Pr. Iulian Eugen Kropp

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos