0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

27 noiembrie 2005: A început Anul Sfintei Scripturi

În toate parohiile, seminariile, institutele și mănăstirile de pe întreg cuprinsul Diecezei de Iași, o dată cu prima duminică din Advent a început anul pastoral dedicat Sfintei Scripturi. Cu această ocazie a fost la loc în biserică parohială, în cadrul sfintei Liturghii de duminică, 27 noiembrie, ritul special al intronizării Sfintei Scripturi.

Celebrarea liturgică prezidată de pr. paroh Iulian Kropp, a unit întreaga comunitate parohială, care a binevoit să se hrănească la masa Cuvântului și a Trupului lui Cristos.

Sfânta Liturghie a început cu prezentarea evenimentului de către un credincios al parohiei, după care s-a pornit procesiunea din sacristia de la intrare spre altar, având în față crucea procesională, ministranții și pr. Iulian, care purta Biblia, între doi ministranți ce duceau lumânări aprinse. Ajunși în altar, părintele a depus Biblia pe pupitrul așezat pe altar, iar cele două lumânări într-o parte și în cealaltă a Cărții Sfinte.

Sfânta Liturghie a început cu sfințirea Coroanei de Advent și aprinderea primei lumânări. Înainte de începerea citirii lecturilor din Sfânta Carte, ea a fost încredințată unui tânăr care a proclamat lectura zilei. După ce a fost proclamată și Evanghelia, Biblia a fost așezată pe un pupitru special amenajat în fața altarului, la loc de cinste, înconjurat de cele două lumânări, rămânând astfel spre venerarea credincioșilor.

În cadrul cuvântului de învățătură, părintele paroh a vorbit despre începutul timpului de Advent, care prin îndemnul la veghere ne îndeamnă să ieșim din pasivitate și să ne pregătim la întâlnirea cu Cristos Domnul care vine mereu, mai ales în Cuvânt și în Euharistie. Apoi a fost prezentată importanța Cuvântului divin pentru viața cotidiană a tuturor creștinilor care vor să ajungă la mântuire. Totodată, a fost subliniat faptul că acest an pastoral închinat Sfintei Scripturi nu are drept scop o "cunoaștere exegetică a Cuvântului lui Dumnezeu", ci, mai ales, o trăire a vieții creștine, a relațiilor familiale și sociale în conformitate cu voința lui Dumnezeu, care ne vorbește prin Sfânta Scriptură.

Sperăm ca acest an dedicat Sfintei Scripturi să aducă roadele dorite de Cristos atât în sânul comunității noastre parohiale, cât și în întreaga Biserică Catolică.

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos