0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

21 august 2005: Instalarea noului paroh la Târgu Frumos:

"Bine ați venit, părinte Iulian Kropp!"

Comunitatea din Tg. Frumos a fost duminică 21 august din nou în sărbătoare. După sfințirea Bisericii de către PS Petru Gherghel din ziua de 13 august, Pr. Iulian Faraoanu a fost numit asistent al Pr. Isidor Iacovici în grija credincioșilor români din Roma, iar funcția de paroh al comunității catolice Târgu Frumos a fost instalat părintele Iulian-Eugen Kropp. Momentul a fost marcat prin Sfânta Liturghie solemnă de instalare de la ora 10.00, la care a participat Pr. Cadar Cornel, care în numele PS Petru Gherghel, Episcop de Iași, l-a prezentat pe noul păstor al comunității. A fost prezent și Pr. Romuald Bulai, paroh de Cacica. Credincioșii din Târgu Frumos i-au făcut noului paroh o primire frumoasă, arătându-și astfel respectul și dragostea lor pentru preoți.

Părintele a fost așteptat de mulți credincioși. Pentru cei mai mulți persoana noului părinte paroh era o necunoscută. Încrezători în faptul că Preasfințitul trimite la Tg. Frumos un preot vrednic, după munca depusă de Pr. Maricel Medveș și Pr. Iulian Faraoanu la construirea noii biserici, credincioșii l-au primit pe noul paroh cu multă căldură și simpatie, care cu siguranță va continua să înfrumusețeze si să doteze biserica și casa parohială cu lucruri cât mai frumoase și necesare desfășurării normale a vieții parohiale.

După evanghelie, pr. delegat Cornel Cadar a rostit câteva cuvinte de încurajare pentru noul paroh, după care a urmat înmânarea cheii, Bibliei și a unei cruci. Pe altar a fost semnat procesul verbal de luare în primire a parohiei, în prezența a doi martori din rândul credincioșilor laici. Părintele Iulian a primit astfel toate drepturile și jurisdicția cuvenită pentru exercitarea oficiului de paroh. El este direct responsabil de munca pastorală și are obligația administrării tuturor bunurilor parohiei. Cu această ocazie, sfinția sa și-a exprimat printr-un jurământ hotărârea de a conduce parohia încredințată după învățătura creștină și sub călăuzirea episcopului.

Predica a rostit-o noul părinte paroh. La început, sfinția sa a vorbit despre autoritatea și datoriile păstorilor, plecând de la Evanghelia duminicii: "pe această piatră voi zidi Biserica mea": Cristos este piatra de temelie a oricărei lucrări. Apoi părintele a prezentat foarte pe scurt programul pastoral, care va fi o continuare a activităților pastorale ale înaintașilor.

Liturghia s-a încheiat într-o puternică notă de speranță și încredere că Providența va călăuzi pașii părintelui Iulian în noua misiune pe care a primit-o.

Noul părinte paroh Iulian-Eugen este originar din Parohia Rădăuți (SV), născut la 29 aprilie 1960. A urmat școala primară și primi doi ani de liceu în orașul natal, apoi a intrat în Seminarul liceal din Iași, După satisfacerea stagiului militar, s-a pregătit ca student timp de 6 ani la Institutul Teologic Iași, iar la 29 iunie 1986 a fost sfințit preot la Iași, de către Arhiepiscopul de București, Dr. Ioan Robu.
În primii ani a activat ca vicar la Pildești și Suceava, iar la începutul anului 1988 a fost numit paroh la Siret (SV). Între anii 1992-1993 a activat ca preot misionar la Chișinău și Bălți, în Republica Moldova. La data de 1 august 1993 a fost numit paroh la Ciugheș (BC), iar din 5 mai 1996, până la venirea fraților franciscani în 16 septembrie 2001, a fost paroh la Sanctuarul marian din Cacica. Din anul 2001 și până la venirea la Tg. Frumos, a fost paroh la Solonețu Nou, cea mai mare comunitate de credincioși polonezi din Bucovina.
La 1 iunie 2005, pr. Iulian Kropp a fost numit Responsabil în Oficiul pentru Pelerinaje în Curia diecezană Iași.

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos