0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Evenimente în viața Parohiei Târgu Frumos

13 august 2005: Consacrarea altarului și sfințirea bisericii din Târgu Frumos

"Aceasta e casa lui Dumnezeu și poarta cerului"

În ziua de sâmbătă, 13 august la Sf. Liturghie de la ora 11.00, Preasfințitul Petru Gherghel, Episcop de Iași, a consacrat altarul și a sfințit Biserica parohială din Tg. Frumos, înconjurat de pr. paroh Iulian Faraoanu, pr. Maricel Medveș, pr. decan Iosif Dorcu și pr. prelat Albert Holenstein.

Frumoasa celebrare s-a desfășurată în prezența unui număr mare număr de preoți și credincioși, catolici și ortodocși.

Celebrarea a început cu procesiunea spre balconul din fața ușilor principale, După salut, episcopul a sfințit apa, după care a stropit pe cei prezenți și pereții bisericii cu apă sfințită. Apoi a bătut cu cârja în ușa bisericii și a tăiat panglica, a preluat cheile și a deschis biserica spunând: "Intrați cu credință prin porțile casei Domnului".

Toți preoții și credincioșii au intrat în noua biserică. În biserică, după ce a fost prezentată Cartea Lecturilor, s-au citit lecturile din Sfânta Scriptură.

După proclamarea Evangheliei, episcopul în omilia sa, a explicat semnificația momentului.

A urmat ritul propriu-zis:
- s-a cântat Litania tuturor sfinților, cu rugăciunea de consacrare,
- s-a uns altarul principal și pereții bisericii cu sfânta crismă.
- pe altar s-a așezat un vas cu cărbuni aprinși peste care s-a pus tămâie;
- s-a tămâiat altarul și lăcașul de cult.
- pe altarul consacrat s-au pus fața de altar, florile și lumânările care au fost aprinse de către episcop;
- a urmat iluminarea altarului și a bisericii, aprinzându-se în final toate luminile din biserică.

A urmat celebrarea sfintei Liturghii în mod obișnuit, cu "Oferirea darurilor", jertfa euharistică cu împărtășirea credincioșilor. La final în cuvântul de încheiere și de mulțumire, s-a citit Decretul episcopal pentru consacrarea altarului principal și a Bisericii parohiale în cinstea "Sfântului Anton de Padova".

Corul prin cântările înălțătoare și frumos executate, a completat măreția sărbătorii, iar biserica și curtea interioară a fost împodobită cu multe flori frumoase.

Imagini din această zi puteți vedea în [ albumul foto ]

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos