0
0 0
0
Parerea vizitatorului Asociatia Sf. Vincentiu de Paul Revista Parohiei Localitatea Tg. Frumos Evenimente locale Istoricul Parohiei Activitati saptamanele Pagina de start Revista CREZ ETERN

Publicație periodică a comunității catolice din Târgul Frumos

Nr. 1 - iulie 2003

La început...
Cuvântul apostolului "Să dați mărturie despre credința care este în voi" a fost luat în serios de credincioșii parohiei "Sfântul Anton de Padova" din Târgu Frumos. Viața comunității noastre primește un nou impuls prin apariția primului număr al revistei parohiale, o publicație destinată în principal creștinilor catolici din Târgu Frumos, dar și cu perspectiva ca sfera destinatarilor să se extindă.
S-a ales titlul cel mai sugestiv: "Crez etern", considerând faptul ca în revistă va fi reflectată credința noastră care, unită cu speranță, și manifestată prin iubire, ne va introduce în eternitatea fericită. Această aspirație spre veșnicie, caracterizată de bucurie și fericire, depinde de legătura cu Isus Cristos. Pe El vrem să îl cunoaștem mai bine, să îl urmăm și să-l iubim. De fapt, El este Crezul pe care vrem să îl mărturisim.
Fiind un buletin parohial, în paginile revistei veți găsi știri, relatări despre evenimente din viața comunității. Nu vor lipsi gândurile spirituale și nici pagina veselă. Contăm pe colaborarea plină de entuziasm a tinerilor din colectivul de redacție și urăm revistei o viață cât mai lungă.
Duhul Sfânt să ne călăuzească spre mântuirea creștină și spre profesarea cât mai autentică a Crezului nostru etern!

Evenimente
În ultima luna și jumătate în Parohia noastră au avut loc evenimente deosebite, care ne-au arătat adevărata frumusețe a vieții noastre de creștini și ne-au luminat drumul spre o viața mai plină de sfințenie.
Un prim eveniment a fost celebrarea hramului comunității noastre, o sărbătoare care din an din an devine tot mai frumoasă... Frumusețea ei a sporit în momentul în care chiar PS Petru Gherghel și-a făcut apariția în fruntea alaiului de preoți, al cărui număr a fost de zece. Dintre preoții prezenți îi putem aminti pe: Mons. Anton Despinescu, pr. Alois Bișoc (fost paroh al acestei comunități).
Nu trebuie să uitam nici de sărbătoarea Ss. Petru și Pavel, celebrată la 29 iunie, prilej în care s-a administrat unul din cele mai importante sacramente, și anume Mirul. Parohia Tg. Frumos s-a bucurat de această dată de prezența episcopului auxiliar PS Aurel Percă care a administrat candidaților sacramentul Mirului. Trebuie amintit și faptul ca în realizarea pregătirilor pentru aceasta minunata sărbătoare, pe lângă tinerii din Parohia noastră, s-au implicat măicuțe de la Butea, împreună cu un grup de aspirante care i-au pregătit și învățat pe candidați cântece în limba italiană, dar au și ajutat la partea estetică a interiorului și exteriorului bisericii. Le mulțumim și le mai așteptam pe la noi!
În ziua de 4 iulie am avut o deosebită plăcere de a primi vizita pr. Isidor Mârț, misionar în Kenya. Curiozitatea noastră l-a făcut să ne povestească multe lucruri interesante despre oamenii de acolo, despre tradițiile și viața lor foarte simplă. Ar mai trebui multe pagini de umplut pentru a descrie aceste aspecte ale civilizației din Kenya, dar vă promitem că vă vom aduce la cunoștință aceste lucruri, rând pe rând, în numerele ce vor urma.

Râdeți, copii
Un electrician își găsește băiatul bandajat la un deget și îl întreabă:
- Ce-ai pățit ?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
* * *
- Am consultat doi medici. Unul îmi recomandă marea, iar celalalt plimbările pe jos și acum nu știu ce să fac.
- Fă o plimbare pe jos până la mare!
* * *
- Aveți poftă de mâncare? De dormit, dormiți? îl întreabă medicul.
- Mănânc ca un lup și dorm ca un urs.
- În cazul acesta vă rog să consultați medicul veterinar.
* * *
- De unde știi, amice, că tu nu sforăi ?
- M-am ascultat o noapte întreagă.
* * *
- Care e principiul soneriei?
- Apeși în exterior și sună în interior.
* * *
Pisica și șoarecele intră în cofetărie.
- Un tort de căpșuni cu frișcă! comandă șoarecele.
- Eu puțină frișcă pe șoarece! zise pisica.
* * *
- Care păsări sunt cele mai înaintate în vârstă?
- Cele împăiate.
* * *
- Care este cel mai modest animal?
- Molia, deoarece se mulțumește numai cu găuri.

Anunțuri parohiale
1. Familiile desemnate pentru curățenie pe luna august:
- 09.08.2003: Petrina Fr., Petrut, Porcarii M., Porcarii P., Potroghir.
- 16.08.2003: Pricop Ștefan-Adina, Tiba, Tîncu M., Tîncu P., Tulbure.
- 23.08.2003: Zapodeanu, Adam Iosif, Altan, Andraș, Aniculăiesei.
- 30.08.2003: Antal, Anti, Baciu, Bălăucă B., Bălăucă P.
2. În perioada 6-10 august se va desfășura la Oradea întâlnirea Tineretului Catolic, cu deviza "Tinerii sunt Soarele și furtuna zilei de mâine".
3. La data de 9 august se va pleca în excursie la Câmpulung Muscel, excursie organizată de Parohia noastră, la care sunt invitați toți tinerii. Cei care doresc să se înscrie o mai pot face până luni, 4 august.
4. În perioada 14-15 august va avea loc pelerinajul la Cacica. Cei interesați de plecare pot obține informații suplimentare la biroul parohial.

Grupul redacțional:
Coordonator și redactor-șef: Pr. Iulian Faraoanu
Tehnoredactare: Andrei Petruț și Marius Bitiușcă
Alți coordonatori: Gabriela Damatar, Alina Timofticiuc, Oana Bartic, Mihaela Bercea

Adresa redacției:
Parohia Romano-Catolică "Sf. Anton de Padova"
Str. Cuza Vodă, nr. 28A, Târgu Frumos
E-mail: parohia_tgfrumos@yahoo.com
Tel.: 0232-711476; tel. mobil: 0744-437439

0 0
Copyright 2005-2016 - Parohia Romano-Catolică Tg. Frumos